Lillasysters konfirmation

image29Idag konfirmerade min söta lillasyster Hanne sig. Trots att det bara var tre år sedan jag själv gjorde det så känns det som en evighet sen jag stod där framme i kyrkan och läste budord! När jag konfirmerade mig hade vi en gammaldags redovisning i kyrkan, vi läste delar ur skapelseberättelsen, budorden och böner m.m. De hade istället liite roligare med bl.a. en pjäs och lite egen sång.

Synd att jag inte har någon bild på klänningen som Hanne hade på sig, den var verkligen underbar!!














image32


























image31
























Efteråt blev det lite firande hemma med släkten och eftersom att det inte är så ofta som alla är samlade var det riktigt trevligt! :) Hanne fick dessutom massa fina smycken, ett smyckesskrin (som alltså kommer att komma väl till pass), en iPod och lite presentkort..ååh jag vill med ha! Sammanfattat var det en riktigt bra dag och den gick väldigt fort!

KYSS

Bränd rabarberpaj, någon?

Jaa, så kan det ju gå när man inte är duktig flicka och använder sig av äggkllocka. Hmm, kan man bjuda på bränd rabarberpaj på lillasysterns konfirmation? I don't think so. Men what to do? Blä vad jobbigt, och äckligt! Ja, nog för att jag tycker om när maten är krispig och lite bränd..men kolsvarta klumpar? Nej tack!

KÖSS


Storlekar är problematiska

Är jag knäpp som köper för små skor..? Men de var ju så sööta och kostade endast 40kr på RC! :) Jag hade en liten tanke om att jag endast skulle stå och "posera" i skorna och därför inte märka av smärtan i de dubbelvikta tårna..för jag ska ju inte gå långpromenader med klackskor precis. Men när jag kom hem och gick runt med dem inomhus räckte det med några varv runt i vardagsrummet för att förstå att skorna skulle vara snyggast på hyllan i garderoben.. blä!

puss

Jag ömsar

SOL SOL Å UNDERBARA SOL!
Jag har kommit på att jag byter ut lite av min personlighet på sommaren, det är som att jag ömsar skinn eller nåt. Trots att det kanske låter som en obehaglig upplevelse är det faktikst väldigt trevligt. Jag blir liksom gladare och lyckligare under sommaren. Det spelar nästan ingen roll vad som händer (okej, kanske en aning överdrivet), bara det är sommar så är jag riktigt LYCKLIG!! Vad vill jag då säga med detta? Jo, att nu är den perfekta tiden för att något ska gå dåligt för jag bryr mig (nästan) ändå inte..! Men bara för detta menar jag förstås INTE att jag går och längtar på att något ska gå åt skogen..det får ju gärna hända lite bra saker också :)

KYSS

Svår fråga

Var hittar man skor? Denna fråga har jag ställt mig själv minst var tredje sekund de senaste dygnen men jag kan inte hitta svaret. Var var var? Det kanske inte låter som en lika viktigt fråga som hur vi ska lösa miljöproblemen eller fattigdomen i Afrika.. men ändå! Nu har jag varit runt i nästan varenda affär i Göteborg och jag kan inte hitta dem, de perfekta skorna! Men på onsdag ska jag kanske ner till Varberg och ta en runda där..jag får väl se hur det blir..

Nä, nu ska jag ta och äta en piggelin tror jag!
PUSS


Helgen i korthet

OH! Haft en helt underbar helg! :) I lördags var det tjejmiddag med schlagertema..haha. Jag och Victoria bettade om vem som skulle vinna; Frankrike trodde jag och Ukraina trodde Victoria..ingen av oss vann. Synd, det hade varit gott med en scones! Hur som helst åt vid jättegod mat, det blev pastasallad och lax i ugnen..förutom för Frida då som körde på sina polocker.haha! Vilket namn. Senare på kvällen var det dock liiite svårt att hålla sig vaken men vi lyckades (nästan alla).


På söndagen blev det långpromenad med Andrea klockan ÅTTA på morgonen! Trots att det blev en sen lördag var jag riktigt pigg när jag vaknade..och ÅÅÅ så fint det var att gå ute på landet när solen började stiga och det var ganska svalt och skönt :) Underbart! Efter två timmar kändes det lite i benen kan jag säga..!


Efter promenaden blev det en snabbfrukost och ombyte för mig, sedan begav det av till Halmstad och släktkalas för Monica (moster)! De bor ganska nära mjölkgården Wapnö där det bjöds på trädgårdsmässa och morsdag-lunch så vi gick dit och det var riktigt mysigt! Förutom att äta en suupergod lunch och att titta på massa fina blommor kikade vi in i ladugård där den kända karusellen finns. Korna gick av och på helt själva och det var väldigt fräckt att de visste precis vad de skulle göra och när de skulle göra det.. Imponerande! För övrigt köpte jag massa tyg för endast fem kronor! Ett riktigt fynd!


Har inte blivit ett enda plugg denna helg och det känns WONDERFUL!! (Dock måste jag ta igen det under veckan...blä!)


Pusspuss


Uppdatera mera

Jag har TRE bloggfavoriter (ja victoria du är en av dem, haha) som jag tittar till dagligen. Minst. Alla tre är rätt flitiga på att uppdatera men när någon av dem inte gjort detta blir jag smått irriterad. haha. Men det som är så bra är ändå att det alltid är någon som uppdaterat (förhoppningsvis), förutom då man är rastlös och tittar in varfemte sekund. haha. Som i dag ungefär..Men, då är det ju bra att det faktiskt finns fler än endast TRE bloggar så att man kan hitta nya favoriter. Detta ska jag göra nu. Wish med luck!

PUSS

Den nya människan

Idag har jag upplevt hur det är att förvandlas till en ny människa och jag måste medge att det var en riktigt trevlig uplevelse :) Jag häll nämligen tal i nationella prov i svenska och innan detta var jag rätt nervös..efteråt kändes det dock som att allting var perfekt, all var underbart och allt var superbra! Det kändes faktiskt som att jag var en ny människa! haha. Så, nu har jag upplevt det med!

KYSS


Syster

Sitter just nu och får fomassage av systern. Härligt!
Åt precis en jättegod rabarberpaj made by systern. Gott!
Har under dagen fått massor av beröm av syster. Trevligt!
Behöver jag säga mer? Nope. Detta är TRE skäl till att älska min underbara syster! <3

PUSSAR

Längtar

Jag tror att det är bra att ha något att se fram mot. Egentligen är det nog själva planeringen och tiden då man går och längtar som jag uppskattar mest, inte själva händelsen..haha! Jag är konstig ibland.. Men jag gillar verkligen att längta efter saker, då går de tråkiga dagarna liiite snabbare. Och det är ju bra! Just nu längtar jag efter...

...imorgon. Då blir det modevisning på Fässberg där textil-eleverna(..?) ska visa upp sina vackra kreaktioner! :) Ska bli jättekul tycker jag! Har dock inte bokat biljett än då jag inte har något eget ticnet-konto och därför måste vänta på daddie..eller så är det dags för mig att skaffa ett eget konto! Jag är ju faktiskt snart arton! :)

...Zakynthos. Igår var det faktiskt bara tre veckor kvar! Åh vad jag LÄNGTAR! Det ska bli så himla härligt.. hoppas att det blir något med resten av kungsbackaborna också (kanske inte bambalasse och rumpi..) till sommaren..stockholm? Köpenhamn? Öppen för förslag..!

...sommarlov. Såklart. Det är ju inte alls långt kvar och jag kan verkligen se mållinjen nu (för att använda en sportliknelse)! Sommarlov = No plugg = roligt jobb = mycket ledighet = bada =kompisar = grillning = perfekt

...massa annat kul, som t.ex. schlagerfest hos andrea, avslutning med vännerna, kent i sommar.. etc. etc.

Sommaren 08 ska för övrigt bli det absolut BÄSTA sommarlovet någonsin! Och då menar jag verkligen någonsin!

AH!


Run

Nästa år ska jag och Andrea springa Göteborgsvarvet. Vi är riktigt tända! ÅH, det ska bli riktigt riktigt kul och vi ska verkligen gå in för det! Haha, jag tänker på när ni, Frida och Mejjan, stod med plakat och hejjade oss när vi sprang slingan!! :) Kanske ni ska köra på en repris? Haha. Jag och Andrea har till och med gjort upp en planering över hur ofta och hur långt  vi ska springa..! :)

KYSS

Vissa dagar

Vissa dagar räcker det med ett enda ord för att gråten ska komma.. Jag säger bara: Tack för att jag har så söta och underbara vänner!!

ÄLSKA,
pussar


Om jag var tio år yngre skulle jag inte behöva dig längre

Håkan Hellström. För några år sedan var jag helt besatt i människan, jag lyssnade på hans musik jämt, kunde alla låtar och visste allt om honom (kanske inte riktigt allt men så mycket som möjligt). Jag tror dock att jag "överlyssnade" på hans musik och nu var det nog ca ett år sedan jag hörde en endaste låt med honom (om man inte räknar med liseberg i höstas). Men, alldeles nyss slog jag på TV:n och vem såg jag om inte Håkan?! Det var en intervju med honom på tvåan där han berättade om sitt liv, musiken, konserter m.m. Väldigt spännande. Måste säga att den gamla Håkan-groupien inom mig väcktes till liv igen. Haha. Så, kanske att jag ska sätta på någon skiva och få lite nostalgikänslor? Ja!!

Pussar

Myror i brallan

Idag har jag suttit vid datan exakt hela dagen så nu har jag MASSOR av myror i benen! Känner för att gå ut och springa, rensa ogräs eller vad som helst...kanske ska gå ut och leka lite på studsmattan? haha..Ja så får det nog bli.

Vaknade klockan halv tolv i morse trots att jag lade mig vid elva igår..inte kul! Jag var hur pigg som helst när jag vaknade men GANSKA så arg på pappa och hanne för att de inte väckt mig! Hur som helst har jag suttit och pluggat vid datan (och spanat in massa skumma hemsidor) så nu får det bli något annat snart..

KÖSS

Bland tomtar och troll

BLÄ! Jag sitter och funderar över mitt tal i svenska som jag ska hålla på fredag.. det går TRÖÖÖGT! Jag har idéerna, jag har skrivit ner massa men det tar bara tre och en halv minut och det ska ta FEM minuter. BLÄ!! Jag får nog ta en liten paus helt enkelt och kanske glo på victorias favoritblogg (k----e)..nej tack! haha.


Jag och Frida är inne i en liten nostalgiperiod..det är HÄRLIGT! Jag tänker på hennes diddlesaker (som Victoria (och kanske jag också) var avundsjuk på.. haha), hennes jeans + tröja med örn-tryck på, skolfotot där vi sitter exakt likadant och Zoologiska (stavas det så?)..haha.


Igår kom jag och Victoria fram till att jag är den minst allmänbildade personen som finns..haha..det är faktiskt SANT! Men grejjen är att jag inte riktigt bryr mig om varken Janne Josefsson eller hur det går i Tibet.. Jag lovade att jag skulle avslöja den känsliga frågan och det gör jag kanske imorgon om du vill.. :) haha.

Pussar


Vegetarisk kikärtssallad

Jag har i miljöpolitiken fått uppdrag att förändra någons beteende genom att utgå från en speciell modell. Jag ska försöka få mina föräldrar att äta mer vegetarisk mat, till att börja med minst en gång i veckan..sedan får jag se hur det går. Jag tror i alla fall att de är ganska öppna till att pröva detta så det kommer nog inte bli några problem. Nu har jag precis kollat runt lite efter recept och ser inte den här kikärtssalladen (recept från Arla) riktigt god ut?

KikärtsalladIngredienser (6-8 port)

2 burkar kikärter, à 400 g
2 dl lätt crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 rödlök
1 knippa rädisor
100 g färska spenatblad
grönsallad


Gör så här

Spola kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda kikärtor, lätt crème fraiche, salt och peppar. Skala och skiva rödlöken tunt, skiva rädisorna och dela spenaten och salladen i bitar. Blanda alla grönsaker och kikärtorna i en stor skål.

Pussar


Komp

ÅÅÅHH!! Gud vad härligt med sol! Känner mig så glad och lycklig just nu!! Har inte så jättemycket i skolan nu så jag kan verkligen slappna av :) På tisdag är jag dessutom helt ledig då jag har kompledigt från både biologin och idrotten! YES! Synd bara att det fina vädret inte beräknas hålla i sig..menmen, kanske ska ta en shoppingtur och köpa lite saker inför Zakynthos! Det är ju mindre än en månad kvar nu, längtar!!

PUSS

Jag har haft en HH (Härlig Helg)

Denna helg har varit riktigt riktigt härlig!! Fredagen tillbringades hos kusinerna med födelsedagskalas och övernattning. Vaknade dock riktigt tidigt på grund av fågelkvitter utanför fönstret.. ett bra sätt att börja dagen på! Undrar om det finns en väckarklocka med fågelkvittersignal, det kanske vore något för mig?

Hela lördagen var full med jobb men det var riktigt roligt :) Jag har nu fått kläm på kassan och börjar kunna svara på konsumenternas frågor.. På kvällen firades Cornelia i klassen, som fyllt sjutton precis, med en tjejmiddag. Det var riktigt mysigt och finfina presenter fick hon! Lite jobbig hemväg fick jag dock då det var strul med spårvagnen(någon sa att den hade krockat men det kände inte jag av..) så vi fick gå flera hållplatser men det slutade med att mamma och mormor kom och hämtade mig i bil..! haha.

Eftersom att det inte blev så mycket solande för mig på lördagen så tog jag idag tillfället i akt. Kände mig lite instängd i mammas lägenhet så jag begav mig till Victoria! Vi solade (första gången för mig i år om inte Indien räknas med), tog skumma studsmatte-kort, åt supergod mat och tog en liten cykeltur. Vi kom fram till att Kungsbacka är en riktigt fin och mysig stad, speciellt på sommaren, och att det finns många platser som man borde besöka oftare (t.ex. den stora bryggan/hamnen i innerstan vid Kungsbacka-ån). Där är det perfekta picknickstället!


Filmkväll med alko-te

Som jag nämnde tidigare: Bättre sent än aldrig.


Så, här kommer lite vackra pics tagna under min och victorias filmkväll. Får tillägga att denna kväll ägde rum i torsdags medan Andrea, Frida, Karolin och Jenny var på Sticky och dansade natten lång..är inte alls avundsjuk.

Men jag och victoria hade det trevligt ändå..tittade på en film om Jane Austens liv. Den var väldigt bra men kanske lite för djup att titta på med kompisar då vi pratade en del och därför inte riktigt hängde med.. :) haha.

Victoria leker nunna
image21

Jag väljer ut te medan victoria berömmer våra muggar genom att säga "vilka fula muggar ni har"..haha. Sedan förklarade hon sig och sa att hon mest blev förvånad övar att de saknar handtag.. Victoria, du är härlig med dina flummiga men uppriktiga  kommentarer! Fortsätt med dem :)
image22

Jag och victoria dricker te i brist på annat..observera att detta är så kallat alko-te..haha.
image20

Massa pussar på er!


Valborg

Nu har jag äntligen hittat min kära kamerasladd (det heter inte så va?) som varit saknad ett tag. Detta betyder att jag kan lägga in lite bilder..trots att det är i det senaste laget. Men, men.. bättre sent än aldrig!

På valborg träffade jag mina söta kompis Isa vilket var jättekul! Eftersom att vi inte direkt bor grannar (hon bor i Skåne och jag i Kungsbacka) så var det ca ett år sedan sist..det blev därför ganska mycket prat om gamla minnen osv. Jag hoppas verkligen att det inte dröjer lika länge till nästa gång vi ses! Här är lite bilder från våran promenad i skogen:

image15image16

Efter att ha träffat Isa åkte jag och några andra underbara vänner in till göteborg. Vi fikade på ett jättefint ställe i Linné, kommer typiskt nog inte ihåg namnet..det var väldigt fina tapeter där inne by the way :) haha. Jag vet inte varför men jag och victoria körde lite ensamdate då vi satt i kanten och körde på samma fika..haha. Hur som helst var det riktigt mysigt! Efter det gick vi, precis som alla andra i närheten, till avenyn och tittade på kortegen. Måste säga att det var vissa riktigt roliga med i år..men det kanske i och för sig beror på att jag mognat en aning och nu fattar alla skämt..haha.

Sammanfattningsvis var det en riktigt lyckad valborg helt enkelt!
Pussar på er


RSS 2.0 Follow linnn