Sagan om mannen med tio-kronorsmuggen

Mannen med tio-kronorsmuggen är en välkänd stammis hos oss i affären.
När han kommer tänker alla: OH shit, inte han IGEN!
Därefter söker han med sin virriga blick efter ett offer att plåga, en dag var det min tur.
Jag VET att kunden alltid (läs: aldrig) har rätt och att man ska bemöta ALLA kunder med en trevlig attityd, MEN just den här mannen ingår faktiskt inte i katekorin alla.
Han gick långsamt fram emot mig medan han rotade efter något i en påse; tio-kronorsmuggen. Därefter försökte han lämna tillbaks den och få tio kronor tillbaka trots att:
1. Muggen var typ hundra år gammal
2. Han inte hade något kvitto med sig
3. Han inte hade köpt den hos oss
När inte det gick ville han istället byta den mot en annan mugg + att han ville köpa tolv stycken nya muggar. Han valde mellan serierna Ostindia och Kurbits från Rörstrand. Eftersom han inte kunde bestämma sig skulle han ta med sig en mugg från vardera serie hem till sin fru. Så, då stoppade han bara ner muggarna i påsen och gick (utan att betala!). Han kom dock inte så långt eftersom jag provade på rollen som polis. HA! Han kan väl inte på allvar ha trott att man kan göra så; bara ta en mugg och gå?! I så fall skulle alla väskaffärer i Västra Sverige vara länsade (av mig) och jag skulle inte ha plats med ens en säng i mitt rum.
Hur som helst så är sagan om mannen med tio-kronorsmuggen inte riktigt slut än, för han fortsätter att komma till affären minst en gång i veckan. Och då utsätter han ännu ett offer för ovannämda procedur.


Marknad på Varbergs torg

Jobba och slita är något som jag har blivit van vid nu. Idag befann jag mig i Varberg med Victoria för att sälja massagekuddar, tofflor och läskiga bollar med maskar och råttor i. Jag steg upp 5:00 i morse, fatta! Tio i sex var jag på stationen med Victoria för att möta upp Euro (han hette så! (..kanske inte med den stavningen iofs)) som körde oss ner till Varbergs marknad. Bilfärden var minst sagt speciell, Euro hade nämligen en förkärlek för techno-musik (och här snackar vi dunkadunka på HÖGSTA volym). Försäljningen gick väl bra, vi hade fullt upp hela tiden (och jag som trodde att vi skulle kunna sitta och sola samt få massage i de sköna stolarna) och mina kunder bestod främst av gamla par och små barn. Nu är jag dock riktigt riktigt trött och med tanke på att jag ska jobba i affären imon så får jag nog lägga mig ganska tidigt..

Köss!


Spontanitet!

Fredag,
19:32 - Victoria ringer och får snabbt fram "Vill du se Pickadoll på Brew House, om vi tar nästa penedel så hinner vi precis i tid?"
19:40 - Victoria och jag sitter på ett rullande tåg in till Göteborg.

Spontanitet, det gillar vi!

Kungsbacka-posten

Kungsbacka-posten, yeah! I gårdagens tidning kunde man se ett foto av fyra picknick-ätande tjejer (jag + tre vänner) samt en liten kort text angående vårt val av fikabröd (som det så fint kallades). Är man kändis eller ej?

Dream or reality?

Ibland blir jag nästan fascinerad över mina känslor, som idag till exempel. Jag vaknade upp av att det kändes som att jag hade en vulkan inombords. Jag var arg, irriterad och ledsen, och allt detta just på grund av en dröm. Drömmen handlade om att jag och två av mina närmaste kompisar hade ett riktigt stort gräl - som aldrig ville ta slut! När jag vaknade kunde jag inte riktigt skaka av mig upplevelsen och de stormiga känslorna förföljde mig under hela dagen (dock i en light-version). Till slut kunde jag inte låta bli att ställa mig själv frågan: VAR DET DRÖM ELLER VERKLIGHET (innerst inne vet jag ju att det var en dröm..men ändå!)?!

Update: Det var en dröm! Huh! Jag pratade precis med en av de inblandade vännerna och det kändes jättekonstigt att vi pratade helt normalt till varandra som om ingenting hade hänt (det har det ju inte heller)! Haha.


Gårdagen

Igår hade jag en jättemysig dag. Först bar det av till RK med Emelie, Linda och Emma där vi shoppade loss ordentligt. Massa beröm fick vi dessutom av några tanter som tyckte att vi var söta! Jag tror att vi var där i minst två timmar innan vi lyckades betala och komma därifrån med bl.a. en gul trenchcoat (Emelie), en ryggsäck i skinn (Linda), fräcka  byxor (Emma), rosablommigt tyg (Jag) och lite annat smått och gott. Därefter blev det picknick (med frukt, bullar, kaffe, färskt bröd och räkost (?) från Frida och Mei Linns favorit-Hemköp) vid hamntoget i Kungsbacka centrum. Gott och mysigt. Dessutom blev vi fotograferade av en gubbe som kom fram och ville prata, han skrev upp våra namn på en lapp också..kanske att han kom från Kungsbacka-posten? :) Haha.

Vilse i ett ikea-land

ÅH! I förmiddags var jag på ikea och kollade in lite smått och gott :) Jag älskar verkligen att gå omkring och titta i de olika rummen och bygga upp små drömrum i fantasin..kanske att jag ska bli inredningsarkitekt? Nä, jag vet inte riktigt. Hur som helst kom jag därifrån med inget mer än arton sushipinnar (1 kr \6 st) och en kokbok..haha. Why? Hur som helst har jag börjat spara på mig lite bra-att-ha-saker tills att jag flyttar hemifrån. Ååh, jag tycker att det är så kul! :)

Nä, nu ska jag nog ta och koka lite te och poppa popcorn..det är ju dags för sex and the city om fem minuter!!
Puss


Strange

Någonting konstigt har hänt med headern till min blogg, den syns inte längre! Jag får kolla upp det.
Köss

Dagen

Idag har jag jobbat och jag slet som en (..ehh vad är det man brukar säga, varg? åsna? oxe? hund?) ja ni vet vad jag menar. Det var helt fullt med folk i affären så det blev en lååång lååång kö till kassan där jag förmestadels stod. Puh! Ibland blir jag bara så himla irriterad på gamla gubbar som hela tiden ska klaga och när de inser att de har fel så ber de inte ens om ursäkt utan kommer istället med ännu dummare kommentarer. Ååh! Hur som helst var det en bra dag och jag tycker verkligen om att jobba i affären, speciellt nu när jag har fått koll på sortimentet ordentligt och kan hjälpa kunderna att hitta vad de vill ha! :)

Just nu sitter jag och lillasyster Hanne på hennes rum, vi äter supergod chokladglass och tittar på en film på trean, North country tror jag att den hette. Hittils är den faktiskt riktigt bra!

Pussar

God morgon

Sitter just nu och äter lite frukost. Gott! Jag måste få erkänna att jag tycker att frukosten är den godaste måltiden som finns. Jag vet inte varför men jag älskar att göra i ordning goda smörgåsar bestående av t.ex.  färskt bröd, skinka och gurka. Jag gillar också att välja mellan en skål med mjölk och flingor eller yoghyrt och musli. Haha, det kanske låter jättekonstigt, men frukosten är den måltid som jag alltid ser fram emot mest! :)

Igår kväll var vi och såg Sex and the city. Den var superbra, jag säger bara: Se den!

Jag har helt glömt av att berätta om att jag var på Kent-konserten på på slottskogsvallen förra fredagen. Den var otroligt bra. Faktikst bättre än den i höstas! Jocke pratade mer, han skämtade lite och jag - som aldrig tidigare ens tyckt att han varit i närheten till att se bra ut - tyckte att han var riktigt snygg! Thåström som förband var dock en riktig plåga, hela publiken stod still (förutom några enstaka gamlingar som tjoade och hejjade för fullt) och alla såg väldigt uttråkade ut. När Kent kom in på scenen förändrades det dock dramatiskt!! Stenbrott som inledning var dessutom helt klockrent!

Bild från kent.nu

Weee

Har precis utsatt mina naglar för fransk manikyr. Riktigt snyggt om jag få säga det själv! :) Om femton minuter ska jag och familjen åka till Bergakungen och se "Sex and the city"! Hoppas att den är så bra som jag har fått för mig att den är :)

Måste sticka
PUSS

PS. Frida: Jag tror att du har alldeles rätt, att jag inte tänkte på Torvald ;) Kanske dags att börja med curlingen igen då så att jag får ett bra flörttillfälle! Haha I så fall skulle jag kanske gå om dig i listan över äldsta flörten, haha!

The Ring


Alldeles nyss var jag med om en lite små-creepy händelse. Tv:n sattes på utan att jag gjorde någonting. Jag var inte ens i närheten av vare sig fjärrkontrollen eller tv:n. Läskigt! Det var lite som i The Ring, de enda skillnaderna var att ingen mörkhårig tjej kröp ut ut tv:n och att ingen läskig musik spelades och att tv:n inte sattes på mer än en gång och att det inte var mörkt ute. Eeh ja, väldigt likt som sagt.

RSS 2.0 Follow linnn